Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Reflexzone therapie ( voet )

Hoe werkt Reflexzonetherapie?

Het doel van reflexzonetherapie is het herstellen van het natuurlijk evenwicht van het lichaam.

Door speciale technieken behandelen van de reflexzones, wordt een reactie bewerkstelligd in het bijbehorende lichaamsdeel. Deze behandeltechnieken werken op de zenuwbanen en de energiebanen (ook wel meridianen genoemd).

Reflexzonetherapie is geschikt voor jong en oud. Bij deskundige toepassing kan het voor een groot scala aan klachten worden ingezet.

Daarnaast gaat er een ontspannende werking van een reflexzone-therapeutische behandeling uit, waardoor u zowel geestelijk als lichamelijk tot rust komt. een aantal klachten waarbij reflexzonetherapie heilzaam kan zijn:


- stress/ spanning

- klachten van maag en/of darmen

- hoofdpijn/ migraine

- menstruatieklachten

- klachten gedurende de zwangerschap

- slapeloosheid

- rugklachten

- overgangsklachten

- incontinentieklachten

- stoornissen in de bloedcirculatie

- restless legs

De Chinezen passen voetmassages, met zeer goede resultaten, al bijna 4000 jaar toe. Hun kennis op dit terrein is dan ook ongelooflijk. Ze gebruiken deze massages tot op hoge leeftijd om vitaal te blijven, om hun gezondheid te behouden of als er klachten zijn deze te verminderen of te verhelpen.

Het grote succes van de Chinese voetmassage ontstaat doordat in één massage twee systemen tot één geheel gecombineerd worden: de meridianen en de acupunctuurpunten worden op de voeten, onderbenen en knieën gemasseerd.

De combinatie van Oosterse en Westerse technieken plus het feit dat het een hele prettige, ontspannende en toch intensieve massagetechnieken worden toegepast, maakt deze massage tot een weldaad. Na afloop voelt met zich ontspannen fit en vitaal.

 

Voetreflex wordt door de meeste zorgverzekeraars vergoed
als je aanvullend alternatief verzekerd bent